Controle
Alle AF-erkende bedrijven worden eens per 3 jaar volledig gecontroleerd op:
• de kwaliteit van het opgeleverde werk middels de klantentevredenheidsscore en technische inspectie(s), uitgevoerd door een onafhankelijk     deskundigenbureau
• vak- en bedrijfstechnische diploma’s
• inschrijving Kamer van Koophandel
• betalingsgedrag loonbelasting
• ontvangen klachten
• hantering van de Algemene Consumentenvoorwaarden

Vakdiploma’s
De AF-erkende bedrijven werken volgens de kwaliteitsnormen van de AF-Erkenningsregeling. De AF-Erkenningsregeling is in 1995 ingevoerd op initiatief van FOSAG, de ondernemersorganisatie voor de schilders-, onderhouds-, metaalconserverings- en glasbranche. Aan de AF-Erkenningsregeling kunnen alleen bedrijven deelnemen die in het bezit zijn van alle vak- en bedrijfstechnische diploma’s.
Deze unieke regeling biedt u optimale zekerheid, vakkundigheid en betrouwbaarheid van het AF-erkende bedrijf waar u mee in zee gaat én over de kwaliteit van het opgeleverde werk, de service en de (nakomings-)garantie. In Nederland zijn ruim 1.500 AF-erkende bedrijven.

Glasheldere offerte
Met een AF-erkend bedrijf weet u precies waar u aan toe bent. Zo krijgt u een complete offerte waarin alle belangrijke aspecten helder zijn beschreven: de aard en omvang van de werkzaamheden, de materialen, de benodigde tijd, de planning, etc. Net zo helder zijn de afspraken over de kosten, waarbij de begroting is afgestemd op de algemene en specifieke kenmerken van uw opdracht.

Voorwaarden van Vereniging Eigen Huis en Consumentenbond
Alle AF-erkende bedrijven werken met dezelfde voorwaarden, namelijk de Algemene Consumentenvoorwaarden van de AF-Erkenningsregeling welke met de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis zijn overeengekomen en eens per 3 jaar worden bijgesteld. Zo bent u in ieder geval zeker van goede afspraken waarnaar verwezen kan worden.

Vaste garantietermijnen
Uiteraard zijn AF-erkende bedrijven ook helder over de garantie op uitgevoerd werk: die is minimaal twee jaar op het buitenwerk en vier jaar op het binnenwerk, afhankelijk van het verfsysteem en het aantal aangebrachte lagen.

Aangesloten bij de Geschillencommissie
Als professionele kwaliteitsformule voorziet de AFErkenningsregeling in een objectieve geschillencommissie, bij de Stichting Geschillencommissie voor Consumentenzaken te Den Haag. Deze commissie beoordeelt de spaarzame gevallen waarbij een eventuele klacht niet met het betreffende AF-erkende bedrijf kan worden opgelost. De uitspraken van deze commissie zijn bindend. Indien van toepassing zorgt de Stichting AF-Erkenningsregeling voor de nakoming. Kijk voor meer informatie op www.sgc.nl.

Klantentevredenheidsonderzoek
Een AF-erkend bedrijf is erg geïnteresseerd in uw mening over de kwaliteit van het aan u opgeleverde werk. Daarom vraagt hij u bij de factuur om mee te doen aan het klantentevredenheidsonderzoek via internet. Met behulp van uw mening kunnen de bedrijven in de toekomst nog beter aan uw wensen voldoen. Daarom alvast hartelijk dank voor uw medewerking. En: voor wat, hoort wat! Als u uw medewerking geeft aan ons klantentevredenheidsonderzoek, maakt u kans op een jaarabonnement VTWonen of ander woonblad naar uw keuze. Het enige wat u hoeft te doen is bij de vragenlijst aangeven dat u mee wilt doen.

Dus een AF-erkend bedrijf:
• beschikt over alle vereistevak- en bedrijfstechnische diploma’s
• komt met een glasheldere offerte,zonder valkuilen
• werkt volgens de leveringsvoorwaarden die de Stichting AF met de Consumentenbond en
Vereniging Eigen Huis is overeengekomen
• hanteert uniforme garantieregelingen
• wordt elke 3 jaar geïnspecteerd door een nafhankelijk deskundigenbureau
• is aangesloten bij de Stichting Geschillencommissie voor Consumentenzaken te Den Haag
• weet de kosten voordelig te houden met een meerjarenonderhoudsplan
• vraagt om uw tevredenheid!
Bron: www.af-erkend.nl

Peter Scheffer
Van Haersoltemarke 21
8016DC Zwolle

Email: info@pscheffer.nl
Internet: www.pscheffer.nl
Mobiel: 06-23436602
Kvk: 51574284